januar 18, 2009

Jack The Ripper

Jack the Ripper er et psevdonym som ble gitt en ukjent seriemorder som i løpet av noen få måneder i 1888 angivelig skulle ha drept minst 5 prostituerte kvinner ved East End i London. Politiet løste aldri saken.

Jack the Ripper skal ha vært Storbritannias første seriemorder. Ofrene ble knivstukket og noen av likene ble lemlestet. I enkelte tilfeller hadde morderen også fjernet flere organer. Noen trodde den gang at han hadde en form for medisinsk bakgrunn.



En av mytene er at ingen skal ha sett morderen, men dette er feil ifølge John Grieve som sier til BBC:

Sitat: "Det er en vanlig feiltakelse at ingen skal ha sett morderen, at han bare forsvant inn i tåka. Men det stemmer ikke. Det var vitner den gang som sto høyt i kurs hos politiet."

Det er laget flere dokumentarer og filmer med de ulike teoriene bak Jack the Ripper. En rekke bøker er også basert på historien. Patricia Cornwell har skrevet en bok hvor hun påstår at hun har avslørt morderen, Walter Sickert, en kunstner som levde i London på samme tid.

Et ekspertteam har jobbet for å få frem så mange opplysninger som mulig om seriemorderen. Laura Richards i Scotland Yard har ledet teamet som inkluderer patologer, historikere og geografer. Resultatet har blitt den mest nøyaktige profilen som noensinne er laget av Jack the Ripper.
118 år gammelt bevismateriale viser at Ripper var mellom 25 og 35 år. Han var mellom 1,65 og 1,70 meter høy og var kraftig bygget. Etterforskerne har nå brukt nye teknikker for å arbeide frem en profil på drapsmannen.

Samtidige avistegninger:








Metropolitan Police-filer viser at etterforskningen som begynte i 1888 til slutt omfattet 11 seperate drap som skjedde i perioden 3. april 1888 til 13. februar 1891. Disse var kjent i politikretser som «The Whitechapel Murders». I tillegg har forfattere og historikere koblet minst syv andre drap og voldelige angrep til Jack the Ripper. Blant de elleve mordene som ble aktivt etterforsket av politet er fem nærmest universelt akseptert som drap utført av samme person.



I oktober 1888 anslo London Metropolitan Police at det var 12 000 prostituerte av "svært lav klasse" som bodde i Whitechapel og at det var omtrent 62 bordeller der.De økonomiske problemene ble ledsaget av en jevn økning i sosial uro. Mellom 1886 og 1889 var det regelmessig demonstrasjoner fra sultne og arbeidsløse Londonere.



Part 1/6:




Part 2/6:




Part 3/6:




Part 4/6:




Part 5/6:





Part 6/6:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar